lördag 21 november 2009

Skrivprocessen

Var på föreläsning med Olle Widhe. Jag anser att detta var en grymt bra föreläsning, satt fast och lyssnade aktivt. Fick mycke tips på vad man ska tänka på när man ska skriva.

Tycker att det var bra att vi fick tips anående barns skrivande och de olika undervisningsformerna kände jag igen från skoltiden längre bak. Tycker att det var intressant med enstämmigt och flerstämmigt, båda två är bra att använda sig av. Dock inte endast en utav dem.

Tankeprocess och skrivprocess vilket kommer först? För min del kommer tänkandet först men även när jag skriver, tycker att allting hör ihop med varandra. Hur är det för er?

4 kommentarer:

 1. Tänka först skriva sen för mig med tror jag. Fast ibland är det skönt att få ned en tanke på pränt för att kunan utveckla den på ett enklare sätt för att få omgivningen att förstå hur jag täntke från början.

  SvaraRadera
 2. Jag börjar nog också med att tänka först och skriva sen, men under skrivandet gång så bygger jag nog ofta på min grundtanke.

  SvaraRadera
 3. Jag måste läsa igenom uppgiften igen och fundera först innan jag börjar skriva. Jag vill ha mycket klart uppe i huvudet innan jag sätter mig och börjar skriva.

  SvaraRadera
 4. Jag börjar att tänka först, för att veta vad jag ska skriva. Skönt att veta på ett ungefär hur man vill ha arbetet innan man börjar skriva.

  SvaraRadera